Toronto er en millionby bygget av immigranter. Mange store amerikanske og kanadiske byer har betydelig innslag av ulike etniske grupperinger.
I Toronto finnes det blant annet kinesiske, japanske, indiske, greske, italienske og portugisiske bydeler. I tillegg har Toronto sin egen Koreatown.


Den første kjente kineser ankom Canada i 1788. Den britiske pelshandleren John Meares hyret 70 kinesiske snekkere fra Macau. Oppgaven var å bygge et skip på Vancouver Island.
I utgangspunktet var kanadiske myndigheter skeptisk til folkeslag fra Asia. På 1800-tallet måtte kinesere som immigrerte til Canada betale straffeskatt til myndighetene før de kunne slippe inn i landet.
I forbindelse med byggingen av den transkanadiske stillehavsjernbanen (til British Colombia) på 1880-tallet tillot myndighetene bruk av kinesisk arbeidskraft.
I perioden 1800-1885 emigrerte 17 000 kinesere til Canada fra Guangdong-provinsen i Kina. Kineserne måtte ta til takke med de farligste og dårligst betalte jobbene. Hver fjerde kineser døde i anleggsperioden.


De første koreanerne ankom Canada etter andre verdenskrig. Flere av disse var seminarstudenter, lokket til Canada av kanadiske misjonærer.
Svært få av dem bosatte seg i Canada etter endt studie. I 1965 bodde det kun 70 koreanere permanent i Canada.
I 1966 ble de kanadiske immigrasjonslovene endret. Fra det tidspunktet akselererte også den sørkoreanske immigrasjonen til landet.
Fra 1970-1990 ankom 35 000 koreanere til Canada. I dag har Toronto og Vancouver størst tetthet av koreanere. Det bor i overkant av 50 000 koreanere i Toronto og rundt 250 000 etniske koreanere/folk med koreansk avstamning i Canada. Til sammen utgjør de 0,6 prosent av den kanadiske befolkningen.
Fra Casa Loma tok det oss om lag 30 minutter å gå ned til Koreatown i bydelen Seaton Village. Toronto fikk spesielt mange tilflyttere fra Korea på 1970-tallet.
Mange av disse slo seg ned og etablerte etter hvert virksomhet i bydelene Seaton Village og Willowdale. Områdene har i dag stor stor tetthet av koreanske butikker og restauranter.






Kilde: Wikipedia