oktober 6, 2024

Vlissingen

Byen Vlissingen ligger helt sør på den sørligste halvøya Walcheren. Kyststrekningen preges av strender og diker (små åser som beskytter landet bak mot havet).

Walcheren har vært kjent siden romertiden. Byen var i likhet med Brielle sentral under det nederlandske opprøret i 1572 mot spanjolene. I etterkant av opprøret sendte dronning Elisabeth I hele 6000 engelske soldater til Vlissingen og Brielle (i tillegg til en annen by). Under andre verdenskrig foregikk det harde kamper mellom tyskere og allierte styrker (skotter og kanadiere) på øya. Dikene ble bombet og øya oversvømmet med vann. Også norske styrker deltok i frigjøringen av Walcheren i 1944 (slaget om Schelde).

Vlissingen ligger helt sør på halvøya og er i dag en badeby med langstrakte strender. Vlissingen er Walcherens største havneby med en del industri (flere skipsverk ligger i byen). Byens flotte sandstrand vender ut mot Scheldekanalen. Kvelden og natta tilbrakte vi i Vlissingen.

(oppdateres….)

Små «treskur» for lagring av bade – og strandutstyr til neste soldag
Flere kilometer med strand innover mot Vlissingen sentrum. Langs stranda en rekke «lagerhus» og en del hytter
Vlissingen strand. Middelaldertårnet til høyre på bildet fungerer i dag som restaurant og hotell
Hvert år er det 50 000 skippasseringer forbi stranda i Vlissingen gjennom Scheldekanalen. Tidevann, uoversiktlige undersjøiske forhold med sandbanker gjør Schelde til en av de farligste elvene i verden
Det 35 meter høye vanntårnet i Vlissingen
Tro van som skjer når man dreier denne «nøkkelen» ?