mai 18, 2024

Sunshine state

Neste dag får vi tilbud om å splitte reisefølget på fire ulike fly til Orlando. Fire ulike fly betyr fire ulike landingstidspunkt, og dermed logistikkutfordringer fra flyplass til huset vi har leid oss i Orlando. Det ender med at vi leier tre biler hos Enterprise, og istedet velger å kjøre de 70 milene sørover gjennom Georgia, og ned til Florida.

Enterprise hadde ikke barnestoler til utleie i bilene. Før avreise må vi derfor innom ett kjøpesenter for å kjøpe bilstoler til barna.

Vi kommer oss omsider av sted. Turen sørover går fint, veiene er oversiktelige og gode, og trafikken flyter fint. Langs hovedveiene er det ikke alltid så mye å se. Naturen kan ofte være ensformig og kjedelig. I veikanten passerer man en jevn strøm av store reklameplakater. I det ene øyeblikket reklameres det for sex og porno, i det neste for Jesus, USA er ett merkelig land.

Etter noen timer passerer vi delstatsgrensa, og kjører inn i Florida. Huset vi har leid ligger i ett område sør for Orlando som heter Kissimee. vi ankommer huset vårt mellom klokka 9-10 om kvelden, slitne og trøtte etter en lang dag i bilen.

Reiserute Atlanta – Orlando

Solskinnsstaten Florida grenser i nord mot Alabama og Georgia. Den er med sine i overkant 21 millioner innbyggere den tredje mest folkerike staten i USA, og var historisk sett den 27 staten som ble innlemmet i den amerikanske Unionen. Med unntak av i nord så er Florida omkranset av vann på alle kanter, Mexicogulfen i vest og Atlanterhavet i øst. Florida er staten med nest lengst kystlinje i USA. Deltstatshovedstad er Tallahassee.

Det har bodd innfødte i Florida i tusenvis av år. De første hvite som ankom denne delen av USA, var spanjoler. Juan Ponce de Leon gikk i land i Florida 2. april 1513, og døpte da området La Florida som betyr «land of flowers».

Med sin sydlige beliggenhet byr Florida på god temperatur og godt vær året rundt. Florida er en feriestat, og mange amerikanere velger å tilbringe alderdommen her i sør. Florida er staten med flest innbyggere over 65 år.

Florida er største produsent av sitrusfrukter, og nest største tomatprodusent i USA, og har flere golfbaner enn noen annen stat. Stadig økende turisme har gitt økt behov for arbeidskraft, noe som igjen har ført til stadig økende immigrasjonsvekst. Florida har stor latinobefolkning.